Krondyrssteg

  • 1 lille krondyrsteg (f.eks. filet, mørbrad, køllesteg)

Marinade:

  • 2 ramsløg – kan erstattes af hvidløg og purløg (begge dele!)
  • et par kviste timian
  • et par kvist rosmarin
  • et skvæt rapsolie
  • 2 dl rødvin
  • knust peber
  • 5 knuste enebær
  • ½ citron, saften

  • havsalt
  • 1 pk bacon


Lav en marinade af rødvin, rapsolie tilsat hakket ramsløg, frisk timian og romarin, knust peber, enebær og citronsaft.
Fjern hinder og sener fra krondyrstegen og lad den marinere 1 døgns tid f.eks. i en frostpose.

Tag stegen ud af posen, krydr med salt og dæk med bacon.

Læg på grillen med indirekte varme eller ved ca 210 grader i ovnen. Steg til en kernetemperatur på ca 59-62 grader. Hvis man kan lide, at den er lidt rosa i midten, vil det være optimalt at tage stegen af varmen ved ca 59 grader.

Tag stegen af, pak godt ind i stanniol og et håndklæde. Kødets kernetemperatur vil stige endnu nogle grader, imens den hviler. Lad hvile 20-25 minutter.