- 1 lille krondyrsteg (f.eks. filet, mørbrad, køllesteg)
Marinade:
- 2 ramsløg – kan erstattes af hvidløg og purløg (begge dele!)
- et par kviste timian
- et par kvist rosmarin
- et skvæt rapsolie
- 2 dl rødvin
- knust peber
- 5 knuste enebær
- ½ citron, saften
- havsalt
- 1 pk bacon
Lav en marinade af rødvin, rapsolie tilsat hakket ramsløg, frisk timian og romarin, knust peber, enebær og citronsaft.
Fjern hinder og sener fra krondyrstegen og lad den marinere 1 døgns tid f.eks. i en frostpose.
Tag stegen ud af posen, krydr med salt og dæk med bacon.
Læg på grillen med indirekte varme eller ved ca 210 grader i ovnen. Steg til en kernetemperatur på ca 59-62 grader. Hvis man kan lide, at den er lidt rosa i midten, vil det være optimalt at tage stegen af varmen ved ca 59 grader.
Tag stegen af, pak godt ind i stanniol og et håndklæde. Kødets kernetemperatur vil stige endnu nogle grader, imens den hviler. Lad hvile 20-25 minutter.