- 2 stk. finthakket rødløg (eller alm løg)
- 2 fed hvidløg
- 100 gram champignon(eller squash, gulerødder, peberfrugt)(i skiver)
- 100 gram frisk spinat
- 200 gram tørret pasta(f.eks. penne, skruer)
- 3 dl vand
- 1/2 pakke/terning grøntsagsboullion
- 250 ml mornaysauce
- 2 tsk. tørret timian eller timiankvist(kan undlades)
- 1 tsk estragon
- 1 tsk. sød chilisauce
- 1 tsk. salt
- Evt. jævning
- 2 stk laksefiletter (i mindre stykker)
Varm en gryde med olie. Tilsæt løg, hvidløg og champignon(eller andre grøntsager)
Vend kort rundt og tilsæt spinat, pasta, vand, mornaysauce, krydderier og bouillon (opløses under kogning). Kog op og kom låg på. Lad simre i ca. 8 min til pastaen er al dente. Vend rundt undervejs.
Jævn evt. saucen.
Laksefiletter, skåret i grove stykker kommer i gryden øverst. Læg låg på og damp fisken et par minutter til den ikke er gennemsigtig mere. Husk at laks ikke må få for meget, så bliver den tør.
Server den varme one pot pasta. Server eventuelt med parmesanost og lidt citronsaft.