24 stk.
- 25 g gær
- 8 dl. Vand
- 750 g Hvid mel
- 375 g Manitoba mel (+50?)
- 3 tsk. Salt
- 4 1/2 spk citron
- 1 1/2 spsk honning
Opløs gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen ca. 20 minutter. Foretag en glutenprøve. Del dejen i 2 (dobbeltportion 3)
Lad dejen hæve i 4 timer – Vend forsigtigt dejen i skålen en gang i timen (se video). Efter 3 timer tænd ovnen på 225°. Sæt en lille bradepande i bunden af ovnen.
Drys bordet med grahamsmel, hæld dejen ud på drysset og drys grahamsmel på dejen. Skær dejen i 12 firkanter (dobbeltportion 16) og læg forsigtigt dejstykkerne over på bagepapiret. Lad bagepapir og boller glide over på bagestålet.
Hæld 1/2 dl vand i bradepanden. Bag bollerne 6 min. Tøm bradepanden. Bag ca. 6 min. mere til de er gyldne.
Ca. 6 time i alt. Lave dej og ælt= ca. 1 time. Hæve ca. 4 timer. Form og bag ca. 1 time