16 Stk.
- 50 g. gær
- 2,5 dl. mælk
- 100 g. smør
- 1 stk. æg
- 45 g. sukker
- 0,5 tsk. salt
- 600 g. hvedemel
Smelt smør. Tilsæt mælk og lad det blive en smule lunt. Den skal være fingervarm. Hæld det over i en skål. Opløs gæren i blandingen.
Sukker, salt og sammenpisket æg tilsættes.
Mel tilsættes lidt ad gangen. Nødvendigvis ikke det hele, dejen må ikke blive for tør, men den må gerne være lidt klæbrig. Ælt dejen indtil den er smidig og glat.
Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1 time dækket til med et fugtigt viskestykke.
Imens dejen hæver, gøres fyldet klar.
–
Remonce
- 180 g. brun farin
- 3 tsk. stødt kanel
- 100 g. smør
Bland farin og kanel med hænderne, så der ikke er nogle klumper. Lad smør blive blødt.
Når smørret er blødt, blandes det.
–
Vaniljecreme
- 2 stk. æggeblomme
- 3 tsk. majsstivelse
- 2 dl. mælk
- 3 tsk. vaniljesukker
- 3 spsk. sukker
Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse godt sammen i en lille tykbundet gryde.
Når massen er fri for klumper, så tilsættes mælk.
Kog blandingen op ved middel varme under omrøring. Når cremen er kogt godt op og er tyknet, så tager du den af varmen og sætter den til afkøling. Læg et stykke film helt ned ovenpå cremen (så undgår du, at der danner sig “hinde” på cremen.
–
Når dejen er færdighævet, så tages dejen ud på et bord drysset med mel. Rul dejen ud til et stort rektangel – ca. 50 x 35 cm.
Herefter smøres dejen med remonce i et jævn lag og helt ud til kanten.
Dejen rulles stramt sammen på den lange led og “skæres” ud med sytråd. Læg sytråden under din pølse 3-4 cm. inde. Tag fat i hver ende af sytråden og træk dem modsat hinanden, så du skærer pølsen over. På den måde holder kanelsneglene formen – https://www.facebook.com/watch/?v=2399375490377981
Placer dem på en bageplade eller bradepande beklædt med bagepapir. Fold ”snippen” ind under sneglen og giv et let tryk – så krøller den ikke så nemt op. Bag dem evt. i en dyb bradepande, hvor du stiller sneglene tæt. Så “vokser” de sammen og har ikke så meget plads til at kunne “smide” fyldet.
Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Pensl sneglene med et sammenpisket æg.
Lav et lille hul i midten, så der er plads til en teskefuld vaniljecreme. Kom en teskefuld mængde vaniljecreme i midten. Du kan bruge en teske eller en sprøjtepose.
Bag dem i ca. 10-15 minutter midt i ovnen. Hold øje med dem efter 8-9 minutter, da ikke alle ovne varmer ens. De skal gyldne på toppen.
Imens sneglene bages, laves glasuren. Rør vand, kakaopulver og flormelis sammen.
–
Chokoladeglasur
- 80 g. flormelis
- 2 spsk. bagekakao
- 2,5 spsk. Vand
Top kanelsneglene med glasur rundt om cremen, når de er nedkølet. Fryser du dem ned, så vil vi anbefale, at du venter med at putte glasur på til, at de er optøet og lunet igen.