- 1 lille blomkål
- 200 gram grønne bønner
- 200 gram små tomater – gerne San Marzano
- Tørret oregano
- Olivenolie
- Citronsaft
- 1-2 håndfulde saltede cashewnødder
Beklæd en bageplade med bagepapir.
Blomkålen deles i kvarte, og den nederste del af stokken skæres fra og kasseres, hvorefter blomkålen skæres i skiver på cirka halvanden centimeters tykkelse. Bland med olie og salt- Læg skiverne på bagepladen.
Tomaterne halveres, blandes med olie og salt og lægges på bagepladen med skærefladen opad. Krydr med lidt tørret oregano og salt.
Bag nu blomkål og tomater cirka 10 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og lad det derefter køle lidt af.
Bønnerne nippes, og en lidt letsaltet vand koges op i en gryde. Damp nu bønnerne i tre minutter, og overøs derefter straks med koldt vand for at standse kogningen øjeblikkeligt.
Den bagte blomkål deles i mundrette stykker, og anrettes i en salatskål eller et fad med de bagte tomater, bønner og 1-2 håndfulde saltede cashewnødder.
Dryp til sidst med lidt olivenolie og citronsaft.