4 pers.
- 800 gr kartofler
- 2 stk kyllingebryst (stegte eller kogte) – evt. kylligerester
- 1 pk bacon i tern
- 2 fed hvidløg
- Grøntsager efter smag – evt. porre, peberfrugt, spinat
- 1½ tsk Italiensk krydderi
- 1 brik mornaysauce (1/2 liter)
- 2 tsk tørret timian
- salt og peber
Skrub kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Giv dem evt et hurtigt opkog (2-3 min) i en grydefuld letsaltet vand. Så er man sikker på helt møre kartofler.
Pluk eller skær kyllingekødet i mundrette bidder.
Steg baconternene sprøde og gyldne på en varm stegepande. Steg hvidløg grøntsager kort sammen med. Tilsæt krydderier.
Bland kartoffelskiver, kylling og bacon sammen og fordel det i et ildfast fad. Drys med salt og peber og hæld mornaysauce i fadet.
Drys med timian på toppen af fadet og bag det ved 190 °C (varmluft) i ca 45 minutter, indtil kartoflerne er møre og overfladen på fadet er gyldenbrun.
Lad fadet sætte sig i ca 5 minutter og server. Gerne med en god salat til.