2 x Blomkålssalat med parmesan og ristede mandler

blomkålssalat

4 personer

Version 1:

  • 1 blomkål
  • 75 g spinat
  • 1 tsk citronskal
  • 4 spsk citronsaft
  • 1 spsk olivenolie, ekstra jomfru
  • 2  rødløg
  • 100 g Parmesan
  • 50 g mandler – ristede m. honning og salt

Skær blomkålen i små buketter og riv den.
Skyl spinaten, snit den groft og vend sammen med rødløg og blomkål. Bland citronskal og -saft i sammen med olivenolie og friskkværnet peber. Parmesanen rives med en gulerodsskræller til flager, som dryses henover salaten sammen med mandler.

Version 2:

  • 1 blomkål
  • 400 g spidskål
  • 2 rødløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 4 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 75 g parmesan
  • 1 dl mandler – ristede m. honning og salt