4 personer
- 400 g kylling
- 1 løg
- 100 g gulerod
- 2 små æg
- 2½ spsk. havregryn
- 2½ spsk grahamsmel
- 1 lille håndfuld frisk spinat
- ½ pt. basilikum
- 50 g soltørrede tomater
- 1 dl. skyr
- 1 dl. mælk
- 1 tsk salt
- peber, sort
- 75 g feta
- Smør og olivenolie til stegning
Rør hakket kylling med salt. Tilsæt øvrige ingredienser – på nær feta – og rør til en lind fars (ikke i røremaskine). Tilsæt feta og bland det forsigtigt i. Stil farsen i køleskabet i en time.
Form den til frikadeller og steg frikadellerne gyldne i smør/olie i ca. 4 min. på hver side ved ikke for høj varme.
–
H1 – 4 hf – løg, spinat, basilikum, gulerod, soltørrede tomater
H3 – 4hf – kød, æg
H4 – 1hf – havregryn, grahamsmel
Fedt – 4 spsk – feta, fedtstof til stegning
1 frikadelle = ca. 1/4 hf H1 og H3, lidt H4 og 1/4 spsk fedt