Kyllingefrikadeller

4 personer

  • 400 g kylling
  • 1 løg
  • 100 g gulerod
  • 2 små æg
  • 2½ spsk. havregryn
  • 2½ spsk grahamsmel
  • 1 lille håndfuld frisk spinat
  • ½ pt. basilikum
  • 50 g soltørrede tomater
  • 1 dl. skyr
  • 1 dl. mælk
  • 1 tsk salt
  • peber, sort
  • 75 g feta

  • Smør og olivenolie til stegning

Rør hakket kylling med salt. Tilsæt øvrige ingredienser – på nær feta – og rør til en lind fars (ikke i røremaskine). Tilsæt feta og bland det forsigtigt i. Stil farsen i køleskabet i en time.

Form den til frikadeller og steg frikadellerne gyldne i smør/olie i ca. 4 min. på hver side ved ikke for høj varme.

H1 – 4 hf – løg, spinat, basilikum, gulerod, soltørrede tomater
H3 – 4hf – kød, æg
H4 – 1hf – havregryn, grahamsmel
Fedt – 4 spsk – feta, fedtstof til stegning

1 frikadelle = ca. 1/4 hf H1 og H3, lidt H4 og 1/4 spsk fedt