Gulerodssauce

2 personer

  • 2 alm løg
  • 500 g gulerod
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk smør
  • 1 glas rødvin
  • 1 tsk basilikum
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. estragon
  • 1 tsk. chilisauce
  • 1 lille dåse konc. tomat
  • 1 terning oksebouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber, sort

Hak løg og riv gulerødderne groft. Smelt smør og olie og svits løg og gulerødder deri. Når løgene begynder at blive klare, blandes krydderier, tomatpure og rødvin godt med grøntsagerne. Put bouillonterning i og giv det et opkog. Tilsæt de hakkede tomater og lad saucen snurre i 15-20 min. under låg. Tilsæt evt. lidt vand, hvis saucen er for tyk og smag den til med salt og peber.

Server saucen med pasta, revet ost og/eller flute.