4-5 pers.
Kyllingeboller:
- 450 g kyllingekød
- 1 æg
- 2 tsk salt
- 3 spsk hvedemel
- 1 tsk karry
- ½ tsk paprika
- ½ fintrevet løg
- lidt peber
- 1 tsk timian
- 1 dl mælk
- 2 fintrevne gulerødder
- 1 laurbærblad
Sauce:
- 1 løg
- 1 gulerod
- 1 pastinak
- 150 g bagekartoffel
- 1½ spsk olivenolie
- 2½ tsk karry
- lidt tørret eller frisk chili
- 1 liter kogevand fra kyllingebollerne
- 1 dl madlavningsfløde 8%
- Saucejævner
Tilbehør:
Pasta
Løg, peberfrugt og gulerod – svitset på panden med karry og lidt sukker
–
Rør hakket kyllingekød sammen med æg, salt, mel, karry, paprika, løg, peber og timian. Rør farsen jævn, og tilsæt mælken lidt ad gangen. Kom afslutningsvis fintrevne gulerødder i farsen. Form 16-20 små kødboller med en ske, og kog dem i ca. 15 min. i vand med salt og laurbærblad.
Snit løg, gulerod, pastinak og kartoffel i mindre stykker, og rist det i en gryde i olivenolie i ca. 5 min., indtil det er let mørt. Tilsæt karry og lidt chili, og lad det riste i yderligere et par min. Tilsæt 1 liter sigtet kogevand fra kødbollerne, og kog grøntsagerne møre i 20-25 min.
Blend karrysaucen, indtil den opnår jævn konsistens. Tilsæt madlavningsfløde, og krydr med salt og peber. Læg de kogte kødboller i saucen, og kog retten igennem i 4-5 min.