Kyllingeboller i karry

Kyllingekødboller i karrysauce med ris og ærter

4-5 pers.

Kyllingeboller:

  • 450 g kyllingekød
  • 1 æg
  • 2 tsk salt
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 tsk karry
  • ½ tsk paprika
  • ½ fintrevet løg
  • lidt peber
  • 1 tsk timian
  • 1 dl mælk
  • 2 fintrevne gulerødder
  • 1 laurbærblad

Sauce:

  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1 pastinak
  • 150 g bagekartoffel
  • 1½ spsk olivenolie
  • 2½ tsk karry
  • lidt tørret eller frisk chili
  • 1 liter kogevand fra kyllingebollerne
  • 1 dl madlavningsfløde 8%
  • Saucejævner

Tilbehør:

Pasta

Løg, peberfrugt og gulerod – svitset på panden med karry og lidt sukker

Rør hakket kyllingekød sammen med æg, salt, mel, karry, paprika, løg, peber og timian. Rør farsen jævn, og tilsæt mælken lidt ad gangen. Kom afslutningsvis fintrevne gulerødder i farsen. Form 16-20 små kødboller med en ske, og kog dem i ca. 15 min. i vand med salt og laurbærblad.

Snit løg, gulerod, pastinak og kartoffel i mindre stykker, og rist det i en gryde i olivenolie i ca. 5 min., indtil det er let mørt. Tilsæt karry og lidt chili, og lad det riste i yderligere et par min. Tilsæt 1 liter sigtet kogevand fra kødbollerne, og kog grøntsagerne møre i 20-25 min.

Blend karrysaucen, indtil den opnår jævn konsistens. Tilsæt madlavningsfløde, og krydr med salt og peber. Læg de kogte kødboller i saucen, og kog retten igennem i 4-5 min.