Tærtebund til 3 stk (eller 4 små) :
- 600 g kogt quinoa (4 dl. Kogt med 8 dl. Vand)
- 4 æg
- 2 spsk. mælk
- 2 dl revet cheddar
–
Bland den færdigkogte quinoa med æg, mælk og ost og fordel ”dejen” i 3 smurte tærtefade 24 cm / 4 tærtefade 20 cm. Forbag tærtebunden i ca. 25 min/20 min. Ved 180° varmluft (den skal være fast og en smule sprød)
–
Tærtefyld – 1 stk:
- 1/2 stk broccoli (også stok)
- 1 stk porre
- 1 rød peber
- 1 tsk muskatnød, stødt
- 20 dråber chilisauce
- 2 stk stilke frisk timian
- 6 stk soltørrede tomater, grofthakket
- 150 g fetaost i små tern
Til en lille tærte:
- 1/2 stk broccoli (lidt stok) (ca. 180 g)
- 1 lille porre (100 g)
- 1 lille rød peber (100 g)
- 3/4 tsk muskatnød, stødt
- 15 dråber chilisauce
- 1 1/2 stk stilke frisk timian
- 5 stk soltørrede tomater, grofthakket
- 115 g fetaost i små tern
–
Æggemasse – 1 stk:
- 3 stk æg
- 2 dl skyr, hytteost eller cremefraiche
- Salt og peber
- Gratineringsost
Lille tærte:
- 2 store æg
- 1 1/2 dl skyr, hytteost eller cremefraiche
- Salt og peber
–
Steg porrer og broccoli et par minutter ved middel varme. Bland med peberfrugt, soltørrede tomater og krydderier. Vend til sidst fetaosten i. Fordel det på den færdigbagte tærtebund.
Bland æg, skyr, salt og peber sammen og hæld det over tærten. drys ost over.
Færdigbag tærten i 30-35 min./lille 25 min. ved 180° varmluft .