Nøddepaté

Nøddepaté

6 personer

 • 100 g quinoa
 • 2 store løg
 • 500 g champignon
 • 3 spsk soya
 • 2 fed hvidløg
 • 2 tsk timian
 • 200 g mandler
 • 150 g fløde 9%
 • 1 large skrabeæg
 • 2 tsk salt
 • 1,5 g peber, sort
 • 1 tsk olivenolie

Kog quinoa efter anvisningen og lad dem køle en smule af.

Hak løgene fint (evt. i food processor). Steg løgene bløde og tilsæt presset hvidløg, når de næsten er færdige. Put dem i en stor skål. Rens champignon og kør dem af to portioner i en food processer. Hak en portion fint og den anden medium-groft.

Tilsæt en lille smule vand til panden, og steg halvdelen af de hakkede champignoner, til de begynder at frigive mere vand. Når vandet næsten er fordampet tilsættes timian og 1-2 spsk. soya. Steg yderligere 1 minut. Bland med løg og steg den sidste portion på samme måde.

Hak halvdelen af mandlerne semi-fint og resten groft.

Vend nødder med champignon og løg, og smag til med salt og peber (den må gerne være en smule salt før bagningen). Vend det hele med fløde og æg. Konsistensen skal være sammenhængende, ikke tør, men heller ikke så våd, at der ser ud til at være overskydende væske.

Put massen i en springform smurt med olivenolie.

Bag patéen ved 175 grader varmluft i 50-60 minutter. Bag indtil patéen er flot brun på toppen.