Saltmandler:
- 200 gram mandler
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. fint salt
Hæld mandlerne i en glasskål eller en dyb tallerken der kan tåle mikrobølgeovn. Vend mandlerne godt med olie og salt
Sæt mandlerne i mikroovnen i 1½ minut v. høj effekt
Tag mandlerne ud og rør godt.
Sæt mandlerne i mikrobølgeovnen 1 minut igen
Rør rundt.
Sæt mandlerne i mikrobølgeovnen 1 minut igen
Lad mandlerne tørre på køkkenrulle. Prøvesmag en enkelt. Er mandlerne for bløde, så giv dem et minut ekstra.
–
Sød/salte mandler:
- 50 g mandler
- 1 spsk akaciehonning
- 1 tsk salt
Mandlerne blandes med akaciehonning og salt. De kommes i ovnen i 5-10 minutter ved 200° for at blive lidt sprøde.
Kan også tilberedes i mikroovn som ovenfor, men de bliver ikke lige så gode.