Semi-hjemmelavet islagkage m. jordbær & rabarber

ca. 5 pers.

  • ca. 250 g. digestive-kiks
  • ca. 50 g hakkede nødder og mandler
  • ca. 75 g. smeltet smør
  • 50 g hakket chokolade
  • 1 liter god vaniljeis
  • 1 bundt rabarber
  • 1 pose frosne jordbær
  • 3-4 tsk vaniljesukker
  • Lidt rørsukker

Start med at koge frugtkompotten: skær de rensede rabarber i stykker af ½ cm og kom det i en gryde sammen med jordbærrene, vaniljesukkeret og lidt rørsukker. Rør godt i det, indtil det afgiver lidt væde. Lad det små-koge under låg i 8-10 minutter, men rør i det af og til.
Jeg kan godt lide det lidt chunky, så jeg moser det med kartoffelmoseren, men hvis man vil have det fint kan man blende det, når det er kølet lidt af. Hæld kompotten over i en skål, og lad det køle af.

Knus kiksene og bland med hakkede nødder.
Smelt chokoladen over vandbad.
Vend kiks, nødder og smeltet smør i den smeltede chokolade og kom det i en springform beklædt med plastfilm.
Tryk kikseblandingen sammen og sæt den i køleskabet til bunden er fast.

Tag isen ud af fryseren, og lad den blive blød. Når den er blød nok, rører du det meste af kompotten sammen med den bløde is. Hvis din ismasse er blevet meget blød, så indfrys den i skålen, hvor du rører godt i den hvert kvarter. Eller køl det i ismaskine. Når isen har soft-ice konsistens, kommes den ned i formen, og i fryseren. 

Når isen er stivnet helt kommer du din rest kompot ovenpå, og kommer den i fryseren igen.

Pynt isen med groftrevet chokolade og masser af bær.