14 g/20 g
- 175 g smør
- 150 g sirup
- 150 g brun farin (eller sukker)
- 1 stor tsk. potaske
- 1/3 dl. lunt vand
- 350 g mel
- 1 pose brunkagekrydderi – 14 g
- 75 g smuttede mandler, hakket
- 250 g smør
- 200 g sirup
- 200 g brun farin (eller sukker)
- 1½ tsk. potaske
- 1/2 dl. lunt vand
- 500 g mel
- 1 pose brunkagekrydderi – 20 g
- 100 g smuttede mandler, hakket
Kom smør, farin og sirup i en gryde, og smelt det over middel varme. Lad det forsigtigt nå kogepunktet, og tag så gryden af varmen. Tilsæt posens indhold, mandler og appelsinskal i sukkermassen.
Opløs potasken i vandet, og rør det i sukkermassen.
Lad sukkermassen køle i 10-15 min. og rør herefter melet i. Rør/ælt dejen til den er ensartet og blank. Tilsæt en smule ekstra mel, hvis dejen er meget klistret.
Rul dejen i 3-4 tykke pølser og pak dem ind i bagepapir. Lad dem hvile på køl i et par timer eller gerne til næste dag, så dejen er skærefast.
Tænd ovnen på 200 C. Skær dejen i meget tynde skiver og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir. Bag brunkagerne i 5-8 min. til brunkagerne er let hævede og let brune i kanten.
Dejen kan gemmes i enten køleskab eller fryser, så du ikke behøver bage hele portionen på én gang.