(1½ port. passer til SKÅLEN)
- 4 æggeblommer
- 100 g sukker
- saft og revet skal af 1 1/2 citron,
- 4 blade husblas
- 4 stiftpiskede æggehvider.
- Pynt: 1 dl piskefløde, pisket til skum, kandiseret citronskal og frysetørret hindbær
Æggeblommer, sukker og citronskal piskes. Den udblødte husblas smeltes over damp og afkøles med citronsaft til 37° og røres i æggesnapsen. Når blandingen begynder at blive jævn tilsættes citronskal. Derefter vendes de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i. Fromagen fyldes i en skål og stilles koldt.
–
Kandiserede citronstrimler:
- 1 stor citron (usprøjtet)
- 85 g (ca. 1 dl.) sukker
- 1 dl vand
Skær imens tykke strimler skal af citronen med fx en tyndskræller – undgå at få den hvide hinde med – eller skær den af efterfølgende. Skær skallerne i tynde strimler med en skarp kniv.
Bring sukker og vand i kog i en lille tykbundet gryde og kog det 1-2 min. – til det tykner. Tilsæt citronstrimlerne og lad dem koge i ca. 1 min. ved jævn varme. Tag citronstrimlerne op med en hulske og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Læg citronstrimlerne adskilt på en plade med bagepapir. Tør strimlerne midt i ovnen ca. ½ time ved 100°.