4 pers.
- 2 æg, delt i hvider og blommer
- 400 g spinat, frosne, optøet
- 0,50 dl mælk
- 0,50 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
Fyld
- 100 g flødeost, naturel
- 200 g røget laks
- 1 citron, 1 spsk. saft herfra
- 1 potte frisk dild, finthakket
- salt, til at smage til
- sort peber, friskkværnet, til at smage til
Til servering
- 3 håndfulde grøn salat
- 1 drys frisk dild, kviste
- dilddressing
–
Spinatbund:
Kom spinaten i en sigte og pres den fri for væske. Rør den drænede spinat sammen med mælk, æggeblomme, salt og peber. Pisk æggehviderne helt stive og luftige og vend først 2 spsk grundigt i spinatblandingen og derefter vendes forsigtigt resten af æggehviderne i.
Spinatblandingen fordeles på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag ved 180 g varmluft i ca 15 minutter, til den er en smule gylden på overfladen.
Vend spinatbunden ud på et stort skærebræt, og når det er kølet en smule af fjernes bagepapiret.
–
Fyld:
Rør flødeost, halvdelen af dild, salt, peber og citron sammen og smør det på den afkølede spinatbund, lad en kant på ca. 4-6 cm af spinatbunden være uden fyld. Fordel lakseskiverne over, drys med den anden halvdel dild og rul lakserouladen sammen så den lukkes i med den kant der er uden fyld.
Pak lakserouladen ind i husholdningsfilm og lad den stå i køleskabet i mindst en time inden servering. Den kan fint laves dagen før og blot opbevares på køl i husholdningsfilm til den skal serveres.
Skær ca. 2 cm tykke skiver med en skarp kniv – rengør kniven med koldt vand mellem hvert snit, så bliver de helt fine.
Anret lakseskiverne på en bund af salat, drys med frisk dild og dryp lidt dilddressing over.