Lakseroulade med spinat

lakseroulade-2

4 pers.

  • 2 æg, delt i hvider og blommer
  • 400 g spinat, frosne, optøet
  • 0,50 dl mælk
  • 0,50 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet

Fyld

  • 100 g flødeost, naturel
  • 200 g røget laks
  • 1 citron, 1 spsk. saft herfra
  • 1 potte frisk dild, finthakket
  • salt, til at smage til
  • sort peber, friskkværnet, til at smage til

Til servering

  • 3 håndfulde grøn salat
  • 1 drys frisk dild, kviste
  • dilddressing

Spinatbund:

Kom spinaten i en sigte og pres den fri for væske. Rør den drænede spinat sammen med mælk, æggeblomme, salt og peber. Pisk æggehviderne helt stive og luftige og vend først 2 spsk grundigt i spinatblandingen og derefter vendes forsigtigt resten af æggehviderne i.

Spinatblandingen fordeles på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag ved 180 g varmluft i ca 15 minutter, til den er en smule gylden på overfladen.

Vend spinatbunden ud på et stort skærebræt, og når det er kølet en smule af fjernes bagepapiret.

Fyld:

Rør flødeost, halvdelen af dild, salt, peber og citron sammen og smør det på den afkølede spinatbund, lad en kant på ca. 4-6 cm af spinatbunden være uden fyld. Fordel lakseskiverne over, drys med den anden halvdel dild og rul lakserouladen sammen så den lukkes i med den kant der er uden fyld.

Pak lakserouladen ind i husholdningsfilm og lad den stå i køleskabet i mindst en time inden servering. Den kan fint laves dagen før og blot opbevares på køl i husholdningsfilm til den skal serveres.

Skær ca. 2 cm tykke skiver med en skarp kniv – rengør kniven med koldt vand mellem hvert snit, så bliver de helt fine.

Anret lakseskiverne på en bund af salat, drys med frisk dild og dryp lidt dilddressing over.