6 personer – passer til 3 portioner til os ( 2 til fryseren)
- 4 kyllingebryst, i tern
- 10 skiver bacon
- 4 løg, finthakkede
- 6 fed hvidløg, finthakkede
- 6 porre, skåret i ringe
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 spsk tomatpuré
- 4 rød peberfrugt, skåret i strimler eller små tern
- 2 tsk timian, tørret
- 200 g flødeost, pikant
- 2 dl piskefløde
- 4 spsk olivenolie, + evt. lidt smør til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
Steg bacon sprød på en varm pande i lidt olie og sæt det til side på et stykke køkkenrulle. Krydr kyllingestykkerne med salt og peber og brun dem af på en pande i lidt smør og fedtet fra bacon. Læg kylling og bacon i et smurt ovnfast fad.
Sauter løg, hvidløg og porrer på den samme pande ved middelvarme, til løgene er klare og bløde.
Kom hakkede tomater, tomatpuré, peberfrugt, timian, pikant flødeost og piskefløde på panden og rør det godt rundt. Smag til med salt og peber.
Fordel saucen over kyllingestykkerne i det ildfaste fad og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i 20 minutter. Drys rigeligt med hakket persille og timian inden servering.