3 – 4 portioner
- 1 bananskalotteløg (kan erstattes med rødløg. Vær dog varsom da rødløget er kraftigere i løgsmagen)
- 2 fed hvidløg
- 1 frisk tomat (så moden som muligt)
- 1 dåse hakkede tomater
- Lidt frisk basilikum med stængler (man kan bruge den tørrede, men smagen er derefter)
- Lidt tørret timian og organo
- 1 lille dåse tomatpure (ca. 15-20 g.)
- 3 spsk. olivenolie
- 1 tsk. æbleeddike
- 1 tsk. honning eller rørsukker
- En smule salt og peber efter smag
Alt blandes i en skål, på nær olien, og blendes med en stavblender eller lignende.
Olien er til for at legere tomatsovsen, så den ikke så let trænger ned i bunden under bagningen. Derfor tilsættes den til sidst, når der er sving i alle de andre ingredienser (hvis man bruger tørrede krydderier, så kom dem i, efter man har blendet alt det andet, ellers bliver tomatsovsen nemt kedelig og grå).
Smag til med salt og peber.