Pizzabunde – kan fryses

2 stk.

  • 7 g gær
  • 2½ dl lunken vand
  • 1,5-2 spsk olivenolie
  • 1½ – 2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 400 g Tipo 00-mel (hvis fryses + 60 g)
  • 1,5-2 spsk olivenolie (til indsmøring af dej)

3 stk.

  • 12 g gær
  • 4 dl lunken vand
  • 2 spsk citron
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 tsk salt
  • 2 tsk sukker (små)
  • 700 g Tipo 00-mel
  • Olivenolie (til indsmøring af dej)

Opløs gæren i vandet i en skål, og tilsæt salt, sukker, olivenolie og mel. Ælt dejen til den samler sig, og ælt den godt igennem i 6-7 min.

Dæk dejen til, lad den hvile i 10 min., og ælt den herefter en sidste gang i 6-7 min.

Del dejen i to lige store klumper, og rul dem runde.

Gnid olie på ydersiden af dej-boldene, og pak dem ind i køkkenfilm en ad gangen (skal være lufttæt). Stil bollerne i køleskabet og lad dem stå i mindst 3 timer – eller til dagen efter, hvis dejen skal være ekstra luftig og let. Du kan fryse dejen og bruge den på et senere tidspunkt. Husk at fryse den ned i portioner formet som boller – indpakket film. Dejen skal tages ud af fryseren og sættes i køleskabet ca. 10 timer før den skal bruges.

Tag dejen ud af køleskabet en time den skal formes. Det giver pizzabunden en ekstra god smag.

Ælt IKKE dejen efter køl/før den formes. Form dejen med fingrene.