Grøntsager i pikantsauce

4 pers.

Grøntsager

  • 2 stk. porre (mellemstørrelse)
  • 2 stk. røde peberfrugter
  • 200 g kartofler (rå)
  • 300 g blomkål (rå)
  • 100 g champignon
  • 3 fed hvidløg

Sauce

  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl mælk
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk. tørret chili
  • 3 tsk. paprika
  • 200 g pikantost
  • 2 tsk. salt
  • peber

Tilbehør

  • 1 dåse kikærter
  • 1 tsk. soyasauce
  • olie til stegning
  • 1 tsk. paprika
  • pasta

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Grøntsager

Vask grøntsagerne godt.

Skær porre i tynde skiver. Skær peberfrugt i mindre tern.

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre tern (cirka 1×1 cm). Blomkål skæres i samme størrelse som kartoflerne. Champignion skæres i skiver.

Kom alle grøntsagerne i et ildfast fad. Hak hvidløg fint og kom det i fadet.

Pikantsauce

Kom alle ingredienserne til saucen i en skål. Bland det hele godt rundt.

Hæld saucen over grøntsagerne og vend det godt sammen.

Sæt fadet midt i ovnen og giv det 30-40 minutter. Hold øje med det – måske skal der røres i det undervejs. Når grøntsagerne er møre, er det færdigt.

Tilbehør

Imens grøntsagerne bager i saucen, laves de ristede kikærter.

Skyl kikærterne grundigt. Kom dem på en pande med olie og tilsæt krydderierne og soyasauce. Steg dem i cirka 10 minutter.

Pasta koges efter anvisning på pakken.