4 pers.
Grøntsager
- 2 stk. porre (mellemstørrelse)
- 2 stk. røde peberfrugter
- 200 g kartofler (rå)
- 300 g blomkål (rå)
- 100 g champignon
- 3 fed hvidløg
Sauce
- 2 dl piskefløde
- 2 dl mælk
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 tsk. tørret chili
- 3 tsk. paprika
- 200 g pikantost
- 2 tsk. salt
- peber
Tilbehør
- 1 dåse kikærter
- 1 tsk. soyasauce
- olie til stegning
- 1 tsk. paprika
- pasta
Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Grøntsager
Vask grøntsagerne godt.
Skær porre i tynde skiver. Skær peberfrugt i mindre tern.
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre tern (cirka 1×1 cm). Blomkål skæres i samme størrelse som kartoflerne. Champignion skæres i skiver.
Kom alle grøntsagerne i et ildfast fad. Hak hvidløg fint og kom det i fadet.
Pikantsauce
Kom alle ingredienserne til saucen i en skål. Bland det hele godt rundt.
Hæld saucen over grøntsagerne og vend det godt sammen.
Sæt fadet midt i ovnen og giv det 30-40 minutter. Hold øje med det – måske skal der røres i det undervejs. Når grøntsagerne er møre, er det færdigt.
Tilbehør
Imens grøntsagerne bager i saucen, laves de ristede kikærter.
Skyl kikærterne grundigt. Kom dem på en pande med olie og tilsæt krydderierne og soyasauce. Steg dem i cirka 10 minutter.
Pasta koges efter anvisning på pakken.