Salat med bagt blomkål og tomat

4 pers.

  • 1 lille blomkål
  • 200 gram grønne bønner
  • 200 gram små tomater – gerne San Marzano
  • 1 rødløg
  • 1-2 håndfulde parmesan-flager
  • Tørret oregano
  • Dressing: pesto med lidt balsamico og olie.

Beklæd en bageplade med bagepapir.

Blomkålen deles i kvarte, og den nederste del af stokken skæres fra og kasseres, hvorefter blomkålen skæres i skiver på cirka halvanden centimeters tykkelse.

Læg skiverne på bagepladen, og dryp dem med lidt olivenolie. Krydr også med en smule salt.

Tomaterne halveres, og lægges på bagepladen med skærefladen opad. Dryp med, og krydr med lidt tørret oregano og salt.

Bag nu blomkål og tomater cirka 10 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og lad det derefter køle lidt af.

Bønnerne nippes, og en lidt letsaltet vand koges op i en gryde. Damp nu bønnerne i tre minutter, og overøs derefter straks med koldt vand for at standse kogningen øjeblikkeligt.

Den bagte blomkål deles i mundrette stykker, og anrettes i en salatskål eller et fad med de bagte tomater og bønner. Bland let med dressing. Og drys med parmesan-flager.