2 pers.
- 1 stk Rød peberfrugt
- 1 stk Rødløg
- 2 stk Tomat
- 1 tsk. sukker
- Olivenolie
- 1 stk Hvidløgsfed
- Kruspersille
- Dild
- 4 g Grøntsagsbouillon
- 1 stk Citron, økologisk
- 250 g Laksefilet
- Smør
Skær peberfrugt i 1 cm strimler. Skær rødløg i 2 cm både. Skær tomat i 2 cm tern. Vend peberfrugt, rødløg, tomat, sukker, en smule olivenolie og et nip salt og peber i et ildfast fad. Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil tomaterne er karamelliseret.
Pres eller hak hvidløg fint. Hak dild og persille groft. Bland vand grøntsagsbouillon, hvidløg, et stort skvæt citronsaft, et nip salt og peber og halvdelen af dild og persille i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks. Tilsæt citronbouillon og en klat smør, og steg videre i 3-4 min.
Server med kartoffelbåde og Aioli.