God brun sovs – kan laves på forhånd

  • 1 l fond – af Knorr Fond “Du Chef” Beef eller Vildtfond
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1 lille krydderbuket af timian, laurbær, persille, estragon
  • eller tørrede krydderier efter smag
  • 2-3 spsk.rødvinseddike
  • 1 spsk. tomatpure
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. smør
  • 2 dl piskefløde
  • salt, peber og sukker
  • lidt kulør

Hak løg og gulerod fint og sautér det i halvdelen af smørret sammen med krydderurter. Kom eddike på, og lad det koge væk. Kom fond og tomatpure på, og lad det koge roligt i en halv times tid.

I en anden gryde laves en opbagning af smør og mel. Den skal ende med at have en farve som lys karamel. Hæld den siede fond over mens der piskes. Lad saucen koge roligt igennem i ca. 20 minutter.

Tilsæt fløde, kog igennem og smag til med salt, peber og lidt sukker. Giv evt. saucen lidt kulør. Saucen kan også smages til med lidt soja og engelsk sauce.