- 125 g bacon i skiver eller tern
- 1 stort løg i tern
- 250-300 g hakket kyllingekød
- 1 stor porre i skiver
- 1 peberfrugt i tern
- 2 gulerødder i tern. Ca. 200 gram
- 2 fed hvidløg
- 1½ hønsebouillonterninger – skal ikke opløses i vand
- 1 dåse flåede tomater/tomatsauce
- 600 g kartofler skåret i tynde skiver
- 1 spsk. oregano tørret eller frisk
- Salt/peber.
- 2½ liter fløde madlavnings- kaffe eller piskefløde
- Revet ost
Klip bacon i småstykker og svits sammen med løg, hvidløg og bouillonterninger. Svits kødet heri. Tilsæt salt og peber. Mens kødet steger, snitter du porre, gulerødder og peberfrugt.
Når kødet har skiftet farve, tilsætter du grøntsagerne. Tilsæt hakkede tomater. Skyl dåsen, så du kan få det sidste med. Lad saucen simre lidt.
Tilsæt oregano og fløde. Jævn herefter tomatsaucen. Smag til og lad saucen simre imens du skræller kartofler.
Snit kartoflerne i tynde skiver. Brug gerne en køkkenmaskine.
Fyld et fad med skiftesvis kartofler og tomatsauce. Fadet skal max, fyldes 2/3. Drys revet ost på toppen.
Steg moussakaen i ovnen på 175 grader varmluft i ca. 1 time. Lad den hvile 10-15 min.