- 4 stk. pænt store kyllingebryster
- 2 stk. bananskalotteløg – fintsnittede
- 3-4 fed hvidløg – fintsnittede
- 1 spsk blanding tørret rosmarin, timian, røget paprika salt og friskkværnet peber
- 200 g frisk spinat
- 350 g champignoner- skåret i halve eller kvarte alt efter deres størrelse.
- 1 stk Knorr grøntsagsfond
- 2 dl madlavningsfløde
- 1 tsk. grov sennep
- 1 håndfuld friskrevet parmesan
Krydr kyllingerne grundigt med krydderiblandingen. Varm en pande op med smør eller olie. Brun kyllingefilet og giv dem ca. 3-4 minutter på hver side
Læg dem over på en tallerken og lad dem hvile imens du laver saucen
Hvis det er nødvendigt, tilsætter du en smule ekstra fedtstof og sauterer heri hvidløg og skalotteløgene til de er klare. Tilsæt champignonerne og lad dem stege indtil de bliver fint gyldne på alle sider.
Tilsæt fløden lidt ad gangen – og dernæst grøntsagsfond, sennep og den revne parmesanost. Rør alt godt sammen – og smag til om der evt skal justeres lidt med ekstra salt og friskkværnet peber.
Tilsæt nu spinatbladene og lad dem falde lidt sammen inden du putter kyllingestykkerne tilbage i saucen og lader det hele simre lidt indtil kyllingen er helt gennemstegt.
Server med blomkålsris, broccoliris, strimpetti mos, søde kartofler, alm små kogte kartofler, brune ris eller en dejlig skål salat.