2 pers.
- 2 skalotteløg
- 1 squash
- 200 g champignon
- 3 tomater
- Purløg
- 2 fed hvidløg
- 250 g Tagliatelle , tørret
- 4 g Italiensk krydderi
- Grøntsagsbouillon
- 100 g Ricotta
- 150 g Creme Fraiche 38%
- 1 tsk salt
- 1 spsk smør
- Revet ost – til drys
Evt. + Laks
Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Snit løg. Skær squash i 2 cm tern. Skær svampe i tynde skiver. Hak tomat groft. Snit purløg fint. Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme. Tilsæt svampe, og steg i 2-3 min. Skru ned til middel varme. Tilsæt squash, krydr med et nip salt og peber, og steg under omrøring i 4-5 min, eller indtil gylden. Overfør til en skål.
Kom pasta i gryden med kogende vand, og kog i 2-3 min, eller indtil ‘al dente’. Gem ½ dl. pastavand , og hæld resten fra. Kom pasta tilbage i gryden, og vend med en smule olivenolie.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme. Svits løg. Tilsæt tomat, hvidløg og Italiensk krydderi, og steg i 2-4 min. Skru ned til lav varme. Tilsæt grøntsagsbouillon, ricotta, crème fraiche og pastavand. Tilsæt purløg, og krydr med salt og et nip peber.
Tilsæt squash, svampe og pasta, og vend sammen. Tilsæt smør og rør rundt.