2 pers.
- 2 stk. ørred/laks
- 2 porrer (ca. 250 g)
- 2 persillerod (ca. 150 g)
- 300 g helbladet spinat
- 1 fed hvidløg
- reven muskatnød
- salt, peber
- 2½ dl grøntsagsbouillon
.
Marinade
- 1 lime
- 1 spsk. olie
- 2 tsk. dijonsennep
- salt og peber
–
Skyl ørredfilet/laks, og skrab skindsiden med en kniv, så evt. skæl fjernes.
Halver limen, og pres saften ud. Bland olie, sennep, limesaft, salt og peber. Læg fisken i marinaden og lad den trække i køleskab i 1-2 timer.
Rens porrerne og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver. Skræl persillerod og skær i mindre stykker. Tø spinaten op, hvis den er frossen.
Bland grøntsagerne i et ovnfast fad og krydr med presset hvidløg, fintreven muskatnød, salt og peber. Hæld resten af sennepsmarinaden og bouillonen over grøntsagerne. Tilbered retten i ovnen ved 200° C i ca, 15 min. Læg fisken på grøntsagerne med skindsiden opad i ca. 15. til fisken er mør. Der må gerne være “bid” i grøntsagerne.
Server sennepsmarineret ørred på grøn bund med f.eks. kartofler eller pasta, gerne fuldkorn.