Sennepsmarineret ørred/laks på grøn bund

Sennepsmarineret ørred på grøn bund

2 pers.

  • 2 stk. ørred/laks
  • 2 porrer (ca. 250 g)
  • 2 persillerod (ca. 150 g)
  • 300 g helbladet spinat
  • 1 fed hvidløg
  • reven muskatnød
  • salt, peber
  • 2½ dl grøntsagsbouillon

.

Marinade

  • 1 lime
  • 1 spsk. olie
  • 2 tsk. dijonsennep
  • salt og peber

Skyl ørredfilet/laks, og skrab skindsiden med en kniv, så evt. skæl fjernes.

Halver limen, og pres saften ud. Bland olie, sennep, limesaft, salt og peber. Læg fisken i marinaden og lad den trække i køleskab i 1-2 timer.

Rens porrerne og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver. Skræl persillerod og skær i mindre stykker. Tø spinaten op, hvis den er frossen.

Bland grøntsagerne i et ovnfast fad og krydr med presset hvidløg, fintreven muskatnød, salt og peber. Hæld resten af sennepsmarinaden og bouillonen over grøntsagerne. Tilbered retten i ovnen ved 200° C i ca, 15 min. Læg fisken på grøntsagerne med skindsiden opad i ca. 15. til fisken er mør. Der må gerne være “bid” i grøntsagerne.

Server sennepsmarineret ørred på grøn bund med f.eks. kartofler eller pasta, gerne fuldkorn.