Rødbedesalat m. bacon, bønner og porrer

Bagte rødbeder - opskrift | Mad | DR

4 personer

  • 1/2 kg. rødbeder
  • 300 g frosne bønner
  • 1 stor porrer
  • 125 g bacontern
  • 1 spsk sennep
  • 2 spsk rapsolie
  • 3 spsk citronsaft
  • 3 fed hvidløg
  • Salt og peber

Skur rødbederne og sæt dem over at koge, ca. 30 minutter i vand tilsat 1 spsk og 1 tsk eddike. Eddiken binder farven, så rødbederne forbliver smukke og farvestrålende.

Overhæld de frosne bønnerne m. kogende vand og lad dem stå et par minutter minutter. Afdryp og afkøl let.

Snit porrer i fine ringe. Steg bacon på en pande og steg til sidst porrerne med et par minutter, krydr med peber.

Ryst olie, citronsaft, reven citronskal, sennep, presset hvidløg, salt og peber.

Afkøl rødbederne let, smut skallen af og skær dem i tern. Vend rødbeder og bønner med dressing. Lad salaten trække lidt og anret på et fad. Drys med stegt bacon og porrer.

Dejlig mættende salat. Kan blot serveret med brød, eller som tilbehør.