4-5 pers.
- 1 Kalkunbryst
- 6 fed Hvidløg
- 12 tsk. Paprika
- 1 tsk. Salt
- Kværnet pebermix
- 16 spk Olie
–
Kalkunbryst sættes i meget saltet vand i 2 timer før I begynder at lave den. Efter, at kalkun har hvilet sig i vandet, lav huller i den, og læg hvidløgsfed i hullerne.
Bland paprika og pebermix grundigt, og tilsat olie i det. Blanding skal ligne mudder. Smør kalkunbryst rigtig godt med peberbladningen, så den er dækket rigtig godt af blandingen.
Læg kalkunbrystet ind i forvarmet til 250º ovn og lad den være i ovnen i 20 minutter. Efterfølgende lad den hvile i ovnen øvrige 2 timer. Det er vigtigt, at I ikke åbner ovnen, ellers bliver kalkunbrystet ikke tilberedt færdigt.
Lav evt. i mindre portioner 2-3 stk. Nedsæt så “hviletiden” til 1 time og 30-45 minutter.