Basturma-kalkun

basturma old 2

4-5 pers.

  • 1 Kalkunbryst
  • 6 fed Hvidløg
  • 12 tsk. Paprika
  • 1 tsk. Salt
  • Kværnet pebermix
  • 16 spk Olie

Kalkunbryst sættes i meget saltet vand i 2 timer før I begynder at lave den. Efter, at kalkun har hvilet sig i vandet, lav huller i den, og læg hvidløgsfed i hullerne.

Bland paprika og pebermix grundigt, og tilsat olie i det. Blanding skal ligne mudder. Smør kalkunbryst rigtig godt med peberbladningen, så den er dækket rigtig godt af blandingen.

Læg kalkunbrystet ind i forvarmet til 250º ovn og lad den være i ovnen i 20 minutter. Efterfølgende lad den hvile i ovnen øvrige 2 timer. Det er vigtigt, at I ikke åbner ovnen, ellers bliver kalkunbrystet ikke tilberedt færdigt.

Lav evt. i mindre portioner 2-3 stk. Nedsæt så “hviletiden” til 1 time og 30-45 minutter.