Spinat-, rødbede-, gulerods- og kernebolle

Ca. 32 stk.

  • 200 g revet rødbede
  • 200 g revet gulerod
  • 200 g optøet og vredet spinat
  • 100 g gær
  • 300 g kerner
    – fordeling 50 g rugkerner,  50 g solsikkekerner, 50 g græskarkerner
  • 150 g blendede hørfrø
  • 100 g havregryn
  • 100 g agavesirup
  • 4 dl skyr
  • 4 tsk salt
  • 400 g grahamsmel
  • 400 g fuldkornshvedemel
  • 900 g hvedemel
  • 1 l lunken vand

Gær røres op i vandet, og der tilsættes grøntsager, kerner, hørfrø, havregryn, agavesirup, skyr og salt. Dette røres grundigt til en ensartet masse. Mel tilsættes af flere omgange og der æltes grundigt i 10 min.

Hæv 45 min et lunt sted. Formes til boller. Efterhæv  20 min. Kan pensles m. vand og toppes med sesamfrø. Bages 20-25 min ved 200°  forvarmet ovn.

Mængder til røremaskine – 1/5

  • 40 g revet rødbede
  • 40 g revet gulerod
  • 40 g optøet og vredet spinat
  • 20 g gær
  • 3 x 20 g – rugkerner, solsikkekerner, græskarkerner
  • 30 g blendede hørfrø
  • 20 g havregryn
  • 20 g agavesirup
  • 1 lille dl skyr
  • 1 lille tsk salt
  • 80 g grahamsmel
  • 80 g fuldkornshvedemel
  • 180 g hvedemel
  • 2 dl. lunken vand