- 1⁄4 liter madlavningsfløde (evt. Blomkålssauce – udelad så hvidløg)
- 2 store knuste fed hvidløg
- 1 1⁄2 spsk finthakket mild rød chilipeber
- 2 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 600 g frosset, hakket spinatblade
- 3 liter vand
- 1 spsk groft salt
- 400 g tørret hvid pasta, fx spaghetti
- 1⁄2 tsk vindruekerneolie
- 4 skiver frisk eller optøet, frossen tun (ca. 400 g)
- 1⁄2 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 100 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
Bring fløde, hvidløg, chili, salt og peber i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt spinat og kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. – eller til spinatcremen er varm.
Bring vand og salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Pastaen skal være mør, men ikke blød. Lad pastaen dryppe af i et dørslag. Kom den tilbage i gryden og vend spinatcremen i. Smag til.
Pensl en grillpande med olie og lad panden blive godt varm. Steg tunbøfferne ved kraftig varme – ca. 1 min. på hver side. Tag fisken af panden og drys med salt og peber. Lad tunbøfferne hvile tildækket i ca. 2 min.
Anret pasta og spinatcreme i varme dybe tallerkener. Drys med ost og server tunen til.
I stedet for tun kan man anvende laks