Blomkålssauce/-creme

  • 1 blomkålshoved
  • 2 tern grøntsagsbouillon
  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 spsk smør
  • 50 g parmesan
  • 1 dl mælk
  • salt og peber

Skær blomkålen i mindre stykker. Fordel blomkålsstykkerne, boullionterningerne, løg og hvidløg i en gryde med dækket med vand. Lad vandet komme i kog og lad det koge i 15-20 minutter eller indtil blomkålen er blevet helt mør. Hæld vandet fra de kogte blomkål.

Hæld blomkålen, løg og hvidløg i en foodprocessor og lad den køre indtil blomkålen er blevet til en fin puré. Tilsæt smør og kør igen. Tilsæt parmesanen og kør igen. Tilsæt mælken og kør blomkålssaucen på foodprocessoren indtil den har en helt glat konsistens.

Brug saucen med det samme, opbevar det på køl i et par dage eller frys den,

Hvis saucen skal bruges til evt. lasagne tilsættes muskatnød og ekstra mælk til den får den ønskede tykkelse.