4 portioner
Tomatsauce:
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk smør
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 100 g revet gulerod
- 1 ds hakket tomat
- ca. 900 g Grøntsagsmos
- 1 stor dåse konc. tomat
- 1 spsk oregano
- 3 spsk sukker
- 1 ½ tsk salt
- 1 tsk peber
Kødboller:
- 450 g hakket kylling
- 1 æg
- 1 dl rasp
- 1 dl revet parmesan
- 1 spsk oregano
- 1 ½ tsk salt
- Peber
–
Hak løg og hvidløg. Opvarm både olivenolie og smør i en gryde og svits løgene heri i ca. 10 minutter – de skal gerne blive karamelliserede. Tilsæt gulerødder, oregano, hakkede tomater, grøntsagsmos og tomatpure, rør rundt, og tilsæt herefter resten af ingredienserne til saucen. Lad simre under låg i 30 minutter.
Bland ingredienserne til kødbollerne – det er nemmest med hænderne. Det skal lige netop blandes og så ikke mere. Når saucen har simret den halve time, formes farsen til 12-24 kødboller og dumpes forsigtigt ned i saucen. Lad kødbollerne og saucen simre i yderligere 45-60 minutter. Smag saucen til med salt og evt. sukker og server
Serveres med pasta.
–
H1 – 6 hf – mos, hk tomat, løg, gulerod
H3 – 5 hf – kød, æg, linser
H4 – 1½ hf – sukker, rasp
Fedt – 8 spsk – olie/smør, parmesan
1 portion = ca. 1½ hf H1 og ca. 1 H3, knap. ½ H4 og 2 spsk fedt