Kyllingekødboller i tomatsauce

4 portioner

Tomatsauce:

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk smør
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 100 g revet gulerod
  • 1 ds hakket tomat
  • ca. 900 g Grøntsagsmos
  • 1 stor dåse konc. tomat
  • 1 spsk oregano
  • 3 spsk sukker
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 tsk peber

Kødboller:

  • 450 g hakket kylling
  • 1 æg
  • 1 dl rasp
  • 1 dl revet parmesan
  • 1 spsk oregano
  • 1 ½ tsk salt
  • Peber

Hak løg og hvidløg. Opvarm både olivenolie og smør i en gryde og svits løgene heri i ca. 10 minutter – de skal gerne blive karamelliserede. Tilsæt gulerødder, oregano, hakkede tomater, grøntsagsmos og tomatpure, rør rundt, og tilsæt herefter resten af ingredienserne til saucen. Lad simre under låg i 30 minutter.

Bland ingredienserne til kødbollerne – det er nemmest med hænderne. Det skal lige netop blandes og så ikke mere. Når saucen har simret den halve time, formes farsen til 12-24 kødboller og dumpes forsigtigt ned i saucen. Lad kødbollerne og saucen simre i yderligere 45-60 minutter. Smag saucen til med salt og evt. sukker og server

Serveres med pasta.

H1 – 6 hf – mos, hk tomat, løg, gulerod
H3 – 5 hf – kød, æg, linser
H4 – 1½ hf – sukker, rasp
Fedt – 8 spsk – olie/smør, parmesan

1 portion = ca. 1½ hf H1 og ca. 1 H3, knap. ½ H4 og 2 spsk fedt