Grøntsagsfad med quinoa

Retten er dejligt fyldig, så den både kan bruges som vegetarisk hovedret eller som tilbehør til kød.

2 personer

  • 1 1/4 dl quinoa 
  • 1 terning grøntsagsbouillon 
  • 2 dl vand (kogende) 
  • 5 soltørrede tomater (hakkede) 
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 fed hvidløg 
  • 50 g bønner 
  • 1 rødløg 
  • 1 gul peberfrugt 
  • 1 squash 
  • 1½  spsk frisk basilikum 
  • 1 tsk frisk oregano 
  • 1 tsk. groft salt 
  • peber 
  • Revet cheddar (eller hel mozzarella)

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skyl quinoa grundigt, lad det dryppe godt af, og kom det op i et ildfast fad. Rør grøntsagsbouillonen ud i det kogende vand, og tilsæt det til fadet sammen med soltørrede tomater og de hakkede tomater. Pres hvidløget, og rør det i.

Nip enderne af bønnerne. Skær dem i mundrette bidder, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i 4-5 minutter. Hæld derefter vandet fra, og kom bønnerne op i fadet.

Pil rødløget, halvér det, og skær det i mindre både. Fjern de hvide hinder og kerner fra peberfrugten, og skær den i tern. Skær squashen igennem på langs, og skrab kernerne ud med en ske. Skær squashen i tern. Hak basilikum og oregano, og kom det op i fadet sammen med rødløg, peberfrugt, squash og salt. Krydr godt med peber, og rør det hele godt rundt.

Sæt fadet i ovnen, og giv det ca. 45 minutter.

Tag fadet ud af ovnen, og fordel revet cheddar (eller mozzarella i skiver) herpå. Giv det 20-25 minutter mere.