Langtidsbagte fyldte peberfrugter

2 personer

 • 60 g ukogt quinoa
 • 2 store røde peberfrugter – gerne økologiske
 • 25 g løg
 • 40 g aubergine
 • 40 g courgette
 • 2 små fed hvidløg
 • 160 g hakkede tomater
 • 1 lille spsk oregano
 • 1 lille tsk timian
 • lidt sød chilisauce
 • 1 tsk salt
 • peber

Skyl quinoaen under rindende vand (udblød den evt. 8 timer for optimal fordøjelse). Skal IKKE koges.

Skyl peberfrugterne grundigt under rindende vand. Skær toppen af (lad den grønne stilk sidde – den skal fungere som låg) og fjern forsigtigt alle frø og hvide membraner (det gælder også det hvide kød, der sidder i toppen af “låget”). 

Bland alle ingredienserne til fyldet sammen i en stor skål.

Fyld peberfrugterne med quinoa blandingen ca. ½-1 cm fra kanten og sæt låg på. Er der rester af fyldet tilovers, kan du fint lægge resterne imellem peberfrugterne i bunden af fadet. Hold blot øje med at det ikke brænder på undervejs, hvis du bruger et stort fad.

Arrangér de fyldte peberfrugter i et ildfast fad eller bradepande, og dæk bunden med et tyndt lag vand (det skal kun lige akkurat dække). Pensl peberfrugterne med et tyndt lag olie, og dæk dem tæt med stanniol. Sæt dem i en kold ovn på 180 varmluft i 1½ time. Fjern stanniolen og giv dem yderligere 15-30 minutter, indtil overfladen er gylden og let branket, og quinoaen er færdigtilberedt. Er quinoaen stadig en anelse hård, kan du fint lade peberfrugterne stå i den varme (slukkede) ovn 30 minutter ekstra. 

For bedst autentisk græsk smag, skal peberfrugterne tilberedes til de er super møre, skrællen er rynket og de let falder fra hinanden, når man tager dem op.

Peberfrugterne serveres bedst stuetempereret. Lad dem stå og køle 15-30 minutter, så smagene får lov at sætte sig.

Servér fx med brasekartofler vendt i lidt olivenolie, salt, peber, rosmarin og timian og tzaziki.