Mørbrad i fad med porre og peberfrugt på kartoffelbund

Mørbrad i fad med kartoffelbund

4 pers.

  • 800 g krællede melede kartofler i skiver
  • ¾ dl vand
  • 3 spsk hakkede friske timianblade
  • 1 tsk groft salt
  • 1 afpudset svinemørbrad i 2 cm skiver (ca. 450 g)
  • 25 g smør
  • 25 g
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 5 porrer i tynde ringe (ca. 500 g)
  • 2 zittauerløg i tynde både (ca. 200 g)
  • 2 røde peberfrugter i lange strimler (ca. 250 g)
  • 1 rød chilipeber i tynde ringe (ca. 2 spsk)
  • ¾ tsk groft salt
  • ¼ liter madlavningsfløde
  • finthakket porretop

Fordel kartoflerne i et ovnfast fad (ca. 6 x 20 x 25 cm). Hæld vand ved og drys med timian og salt.

Bag kartoflerne midt i ovnen i ca. 45 min. ved 200° – traditionel ovn

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun mørbradbøfferne ca. 1 min. på hver side. Tag bøfferne op og drys med salt og peber.
Steg porrer, løg og peberfrugter i smørret ved kraftig varme i ca. 5 min. Vend chilipeber og salt i. Fordel først mørbradbøffer med sky og derefter porreblanding på de bagte kartoffelskiver. Hæld madlavningsfløden over.

Bag retten færdig i ca. 15 min. ved 250°. Lad mørbradfadet hvile ca. 5 min. (uden det er dækket) og server.