Nem pæretærte med chokolade og marcipan

Billedresultat for Nem pæretærte med chokolade og marcipan

8 pers

  • 150 g smør
  • 240 g hvedemel ca. 4 dl
  • 125 g sukker ca. 1½ dl
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 1 æg
  • 1 spsk vand
  • 6-8 pærer afhængig af størrelse på pærer og på tærtefad
  • 100 gram marcipan
  • 100 gram grofthakket chokolade

De tørre ingredienser blandes og smørret smuldres i.
Dejen samles med ægget og en spsk. vand. Brug gerne røremaskine. Dejen bliver hård og fast. Dejen deles i to og halvdelen rulles enten ud eller trykkes ud i tærteform (ca. 28 cm.) med fingrene. På tærtebunden fordeler du grofthakket chokolade og store marcipanstykker. Ovenpå fordeler du dine skrællede pærer. Rul den anden halvdel af dejen ud og læg den over. Til sidst pensles med vand og drysses med perlesukker.

Bagetid ca. 30-40 minutter ved 175° varmluft.
Tærten er færdig, når den er gylden og sprød.