2 x Ovnbagte blomkålsbuketter

Bagt blomkål - lækker opskrift med parmesan

4 pers.

Ovnbagt blomkål med parmesan

  • 1 hoved blomkål
  • 4 spsk olivenolie
  • salt
  • peber
  • 100 g revet parmesanost

Skyl blomkålen og skær den i mindre buketter. Vend dem i olien – kom begge dele i en frysepose, så er det nemt at fordele olien på alle sider af blomkålen. Drys med salt og peber.

Fordel blomkålsbuketterne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200° i 30 minutter. Vend dem efter ca. 15 minutter.

Tag dem ud af ovnen. Drys revet parmesan over. Saml blomkålen, så den ligger lidt tæt, så er det nemmere at drysse osten over, uden at ramme alt for meget ved siden af. Bag i yderligere 5 minutter, så osten smelter.

Servér mens de er varme.

Ovnbagt blomkål og peberfrugt i fad

1 blomkål
2 røde peberfrugter
Olivenolie
Salt
Timian

Start med at skære eventuelle blade fra blomkålen. Del den derefter i to halve. Bræk buketterne af og læg dem i et ildfast fad. Du kan sagtens også anvende stokken. Peberfrugten skæres ud i mundrette stykker, som kommes ved blomkålen. Hæld nu lidt olivenolie over blomkål og peberfrugt, og vær ikke for nærig med olien. Krydr også med salt og frisk timian.

Bag nu fadet i ovnen ved 185° varmluft, hvor det skal have cirka 25 minutter.
Så grøntsagerne klar til servering, og du skal ikke være bange for at de bliver lidt svedne i kanterne. Det giver kun bedre smag.