2 pers.
- 15 g smør
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg
- 1 1/2 spsk. hakket rød chilipeber
- røget paprika
- 225 g kogte grønne linser (af 115 g rå)
- 2 små kugler frossen spinat – blancheret
- ½ broccoli eller 1 peberfrugt
- 150 g Cherrytomater i kvarte
- 6 Æg
- 3/4 dl skyr
- 3/4 dl mælk
- ½ tsk. groft salt
- 125 g mozzarella skåret i tern
- Lidt parmesan
Pynt – lidt tomater og peberfrugt
Optø spinat. Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg og chilipeber ved jævn varme i ca. 3 min. Tilsæt krydderier og dernæst linser, spinat og broccoli/peberfrugt og svits i yderligere ca. 2 min.Tilsæt tomater. Pisk æggene sammen med skyr, mælk og salt. Hæld æggeblandingen i panden, tilsæt mozzarella i tern og bag æggekagen ved jævn varme i ca. 12 min. eller til den er stivnet.
Drys æggekagen med parmesan og pynt med tomater og evt. peberfrugt.