Æggekage med linser, spinat, broccoli og tomater

2 pers.

  • 15 g smør
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 1/2 spsk. hakket rød chilipeber
  • røget paprika
  • 225 g kogte grønne linser (af 115 g rå)
  • 2 små kugler frossen spinat – blancheret
  • ½ broccoli eller 1 peberfrugt
  • 150 g Cherrytomater i kvarte
  • 6 Æg
  • 3/4 dl skyr
  • 3/4 dl mælk
  • ½ tsk. groft salt
  • 125 g mozzarella skåret i tern
  • Lidt parmesan

Pynt – lidt tomater og peberfrugt

Optø spinat. Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg og chilipeber ved jævn varme i ca. 3 min. Tilsæt krydderier og dernæst linser, spinat og broccoli/peberfrugt og svits i yderligere ca. 2 min.Tilsæt tomater. Pisk æggene sammen med skyr, mælk og salt. Hæld æggeblandingen i panden, tilsæt mozzarella i tern og bag æggekagen ved jævn varme i ca. 12 min. eller til den er stivnet.
Drys æggekagen med parmesan og pynt med tomater og evt. peberfrugt.