Fyldt kyllingebryst med mozzarella, basilikum, parmaskinke og urter – grill

Fyldt kyllingebryst med parmaskinke og urtedressing

2 pers

2 store kyllingebryster
2 skiver parmaskinke
4-6 skiver bacon
1 mozarellakugle
6 friske basilikumblade

Urteolie:
1½ spsk. god olivenolie
½ spsk. friskhakket rosmarin
½ spsk. friskhakket timian
½ spsk. friskhakket basilikum
½ fed hvidløg
Friskkværnet salt og peber

Bland alle de friskhakkede krydderurter med knust hvidløg, salt og peber og tilsæt olien. Lad gerne blandingen trække i et par timer.

Dup kyllingebrystet tørt med et stykke køkkenrulle, og skær en dyb lomme på tværs, i den ene side af brystet. Skær mozarella-osten i skiver, og halvér skiverne. Kom to halve skiver ind i kyllingebrystet sammen med to hele basilikumblade, og fyld herefter en hel skive parmaskine ind, så den lukker åbningen i lommen, så osten ikke løber ud under tilberedning. Vikl to stykker bacon rundt om brystet, så det også er med til at holde sammen på brystet.

Læg kyllingebrysterne i en foliebakke, men ikke for tæt sammen, og grill dem ved indirekte varme 220-240° i ca. 30 minutter.

Når kyllingebrysterne er klar til servering, hældes en generøs skefuld urteolie over