Flødekartofler med porrer

Billedresultat for Flødekartofler med porrer

2 pers.

  • 500 g kartofler
  • 1 porrer
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl fløde
  • ca. 2 dl. Blomkålssauce
  • lidt revet muskatnød
  • 1/4 tsk. paprika
  • ½ tsk. frisk timian
  • salt
  • peber
  • smør til at smøre formen
  • 50 g revet ost

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Rens porrer og skær dem i skiver. Bland fløde fløde og blomkålssauce med hvidløg, muskat, paprika, timian salt og peber. Smør et ildfast fad. Læg skiftevis et lag kartofler, let lag porrer og hæld fløde-/blomkålsblanding over. Drys undervejs med lidt løg. Slut af med kartoffel-/blomkålsblanding og drys ost på toppen.

Bag flødekartoflerne i ovnen ved 200° i ca. 1 time.