Svinekam på rotisserie i gasgrill (grillet flæskesteg)

  • ca. 1,6 kilo svinekam (hvis større end 2 kg. så del den evt. i to)
  • salt
  • eventuelt en håndfuld laurbær

Dup svinekammen tør, og tjek at slagteren har skåret sværene helt ned til kødet. Kom salt ned mellem alle svær!!!
Sæt så svinekammen på spyddet, og vær sikker på det sidder i midten, så det ikke falder af under turen i grillen.

Varm grillen op først, og sæt så dit rotisserie på. Sæt svinekammen på, stil alubakken under og luk låget.
Sluk for den inderste brænder, og hold en varme på omkring 200° i grillen. Typisk skal den yderste brænder stå på fuldt blus, men det afhænger af vejret.
Grill nu svinekammen cirka 45 minutter pr. kilo. De sidste ti minutter slukker du for motoren, og lader den grille færdigt en smule på skrå. Luk låget igen, og nu skulle sværen gerne blive helt sprød
Tjek kernetemperaturen i svinekammen med et stegetermometer (stop motoren og gør det), Tag stegen ud når kernetemperaturen er 65° . Lad stilen hvile ca. 15 min. utildækket.

Sauce:

Hvis du vil lave en god flæskestegssovs, kommer du en halv liter vand i en alubakke sammen med grofthakkede gulerødder, løg, lidt timian, en bouillonterning og 20 peberkorn. Husk at komme lidt vand på undervejs, så det ikke tørrer ud.

Si skyen i en kasserolle, og kog den op. Tilsæt et par teskefulde ribsgele, to deciliter fløde – og smag flæskestegssovsen til med salt, friskkværnet peber og rørsukker.