Bagt laks med hytteost og rødbeder

Bagt laks med hytteost og rødbeder
  • 300 g skrællede rødbeder i både
  • 400 g skrællede kartofler i både
  • 20 g smør – smeltet
  • 1 tsk groft salt
  • 2 laksefileter
  • ½ tsk Herbes de Provence
  • ½ tsk Groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 150 g Hytteost
  • 1 tsk sød chilisauce
  • ¼ tsk. chilisauce
  • Kværnet salt

Vend rødbeder og kartofler sammen med smør på en plade med bagepapir og drys med salt.

Bag kartofler og rødbeder midt i ovnen i ca. 15 min.

Læg laksestykkerne i et smurt ovnfast fad. Kom krydderierne på laksen og bag den på en rist over grøntsagerne – de sidste 15 min. af bagetiden.

Vend hytteost, salsa og salt sammen og server det sammen med den varme laks sammen og de bagte grøntsager.

Bagetid ca. ½ time ved 225° – traditionel ovn.