Flettet fastelavnsstang

KAGECREME

  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 spsk. hvidt sukker
  • 2 æg
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 4 dl letmælk

Lun 3½ dl mælk. Pisk æg sammen med den sidste ½ dl mælk og rør Maizena-pulver, vaniljesukker og sukker i. Pisk til der ikke er klumper i længere.

Når mælken koger, så pisk æggemassen i, i en tynd stråle, under grundig omrøring. Kog cremen ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min. – eller til melsmagen er væk. Pisk godt hele tiden, så den ikke brænder på.

Hæld cremen i en skål og dæk den med film helt nede ved cremen, så den ikke danner skind. Lad cremen køle af.

REMONCE

  • 100 g ren rå marcipan
  • 100 g sukker
  • 100 g blødt smør

Ælt marcipan, sukker og smør sammen til en jævn masse.

DEJ

  • 25 gær
  • 1 dl lunken sødmælk
  • 1 spsk. sukker
  • 2 stk. mellemstore æg
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 nip fint salt
  • 150 g blødt smør
  • 1 ekstra æg til pensling

Opløs gæren i den lunkne mælk i en stor skål. Tilsæt sukker, æg og halvdelen af hvedemelet. Rør dejen godt sammen med en grydeske.

Tilsæt kardemomme og salt. Tilsæt det bløde smør i mindre bidder. Rør dejen godt sammen.

Ælt lidt efter lidt resten af hvedemelet ind i dejen, indtil dejen er smidig og blank. Dejen er ret fedtet, men det skal den være. Form dejen til en kugle, dæk den til med et fugtigt klæde, og lad den hæve i 30 minutter.

Rul dejen ud i lidt mel til et rektangel på cirka 18 x 60 centimeter. Skær den i to.

Skær fra midten og ud til siden diagonale snit i dejen med cirka 2 centimeters mellemrum – det vil sige i de yderste 5-6 centimeter på hver langside. (De øverste hjørner skæres fra plus de små trekanter i bunden.

Fordel remoncen i en 5 centimeter bred stribe ned langs midten af dejen. Fordel kagecremen herpå.

Fold den ene ende op. Flet skiftevis fra højre og venstre dejstrimlerne ind over midten af fyldet, og tryk godt sammen. Tryk enderne godt sammen, så fyldet ikke flyder ud under bagningen. Flyt forsigtigt de to stænger over på en bageplade beklædt med bagepapir.

Dæk stængerne med et fugtigt klæde, og lad dem hæve i yderligere 30 minutter.

Pensl med sammenpisket æg. Bag fastelavnsstængerne i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 16-17 minutter, til de er flot gyldne. Køl dem af.

Dekorer kagen med glasur. Drys evt. med chokolade.