- Ca. 400 g kalkunbryst
- 100 g pikantost
- Skal fra 1 økologisk citron
- 1 spsk. citronsaft. friskpresset
- 1 spsk. olie
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. rosmarin
- 1 tsk. salt
- Peber
- 100 bacon i skiver
- 50 g pikantost
- 2 rødløg
- 150 g champignon
- 2 røde peberfrugter
- 2 tsk. paprika
- 1 tsk. salt
- Peber
- 3 dl. Grøntsagsbouillon/hønsebouillon
- 50 g pikantost
Serveres med ovnkartofler og hvidløgsdressing e.lign.
Ingredienserne til marinaden blandes. Lav en lomme i kalkunbrystet og tilsæt pikantost. Marinaden gnides på kalkunbrystet, som derefter lægges i midten af en lille bradepande. Baconen lægges over kalkunbrystet og pikantost smøres på.
Rødløg og champignon skæres i både og peberfrugterne skæres i strimler. Grøntsagerne lægges rundt om kalkunbrystet. Det drysses med salt og peber.
Bradepanden sættes midt i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i 15 minutter.
Opløs pikantosten i bouillonen og hæld det derefter forsigtigt i, og varmen skrues ned til 175 grader C. alm. ovn. Retten steger videre i ca. 40 minutter.
Kødet tages op hviler 10-15 minutter under stanniol, før det skæres i skiver.