Kalkunbryst i fad med grøntsager

  • Ca. 400 g kalkunbryst
  • 100 g pikantost
  • Skal fra 1 økologisk citron
  • 1 spsk. citronsaft. friskpresset
  • 1 spsk. olie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. rosmarin
  • 1 tsk. salt
  • Peber
  • 100 bacon i skiver
  • 50 g pikantost
  • 2 rødløg
  • 150 g champignon
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. salt
  • Peber
  • 3 dl. Grøntsagsbouillon/hønsebouillon
  • 50 g pikantost

Serveres med ovnkartofler og hvidløgsdressing e.lign.

Ingredienserne til marinaden blandes. Lav en lomme i kalkunbrystet og tilsæt pikantost. Marinaden gnides på kalkunbrystet, som derefter lægges i midten af en lille bradepande. Baconen lægges over kalkunbrystet og pikantost smøres på.

Rødløg og champignon skæres i både og peberfrugterne skæres i strimler. Grøntsagerne lægges rundt om kalkunbrystet. Det drysses med salt og peber.

Bradepanden sættes midt i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i 15 minutter.

Opløs pikantosten i bouillonen og hæld det derefter forsigtigt i, og varmen skrues ned til 175 grader C. alm. ovn. Retten steger videre i ca. 40 minutter.

Kødet tages op hviler 10-15 minutter under stanniol, før det skæres i skiver.