Ovnbagt laks med krydderurte- og fetatopping

2 pers.

  • 1/3 lakseside eller 2 stk. laksestykker (gerne med skindside)
  • 1 dl frisk kruspersille
  • 1 spsk frisk timian
  • 1 spsk frisk oregano
  • 1 spsk frisk purløg
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g god fetaost
  • 2 spsk græsk yoghurt 2%
  • Salt/peber
  • 1 nip chiliflager
  • 2 spsk citronsaft

Skyl laksen og tør den godt med køkkenrulle. Læg laksen i et smurt fadet med skindsiden nedad.

Hak alle krydderurterne og hvidløg fint. Rør fetaosten med den græsk yoghurt til en ensartet masse. Kom krydderurter og hvidløg i fetamassen, sammen med salt, peber, chiliflager, citron. Rør det hele godt sammen og fordel det på laksen i et tykt lag.

Bag laksen i ovnen ved 180 grader i ca. 15-20 min.